kvällens mat
För er som inte är så mätta att maten står upp i halsen så kan jag berätta lite vad jag ätit till kvällsmat..
Jag erbjöd mig nämligen att laga mat ikväll. Så jag gjorde köttbullar med fetaost och morötter, vi gjorde dom på hemkunskapen i skolan. Recept nedan för er som blev sugna!
Lovisa Eleonora Inez köttbullar (dom hette så :S) 2 port.
*200 g nötfärs
*2 msk ströbröd
*1/4 dl matlagningsgrädde
*1/2 ägg
*1/2 tsk salt
*1 krm svartpeppar
*1/2 krm paprikapulver
* 1 msk färsk timjan
*1 st mellanstor morot
*25 g fetaost
*1-1 1/2 msk matfett att steka i :-) (jag och vendela kallade köttbullarna stekare då, nördigt eller vad :P)
1. Blanda grädden och ströbrödet, låt svälla i ca 5 min
2. Lägg i köttfärs, det halva ägget och alla kryddorna, blanda ihop.
3. Riv morötterna, smula fetaosten och blanda i detta i smeten
4. Blanda allt väl
5. Rulla köttbullarna och lägg dem på en våt skärbräda
6. Sätt plattan på högsta värme, lägg i matfettet i stekpannan.
7.När matfettet fräser, lägg i köttbullarna och stek dem så att de får en fin färg. Börja med varm panna och snk sedan värmen.
Servera med t.ex potatismos, det gjorde jag!
Hoppas att ni kollar detta och kanske lagar det någon gång, jag gillade dem extra mycket för att de smakade så mycket timjan.
Enjoy!
Jag erbjöd mig nämligen att laga mat ikväll. Så jag gjorde köttbullar med fetaost och morötter, vi gjorde dom på hemkunskapen i skolan. Recept nedan för er som blev sugna!
Lovisa Eleonora Inez köttbullar (dom hette så :S) 2 port.
*200 g nötfärs
*2 msk ströbröd
*1/4 dl matlagningsgrädde
*1/2 ägg
*1/2 tsk salt
*1 krm svartpeppar
*1/2 krm paprikapulver
* 1 msk färsk timjan
*1 st mellanstor morot
*25 g fetaost
*1-1 1/2 msk matfett att steka i :-) (jag och vendela kallade köttbullarna stekare då, nördigt eller vad :P)
1. Blanda grädden och ströbrödet, låt svälla i ca 5 min
2. Lägg i köttfärs, det halva ägget och alla kryddorna, blanda ihop.
3. Riv morötterna, smula fetaosten och blanda i detta i smeten
4. Blanda allt väl
5. Rulla köttbullarna och lägg dem på en våt skärbräda
6. Sätt plattan på högsta värme, lägg i matfettet i stekpannan.
7.När matfettet fräser, lägg i köttbullarna och stek dem så att de får en fin färg. Börja med varm panna och snk sedan värmen.
Servera med t.ex potatismos, det gjorde jag!
Hoppas att ni kollar detta och kanske lagar det någon gång, jag gillade dem extra mycket för att de smakade så mycket timjan.
Enjoy!
Kommentarer
Postat av: Sleva
Oj, haha, jag gjorde också dom till middag :P
Postat av: Agnes
Haha du ? Dom där var mina bästisar typ på skolan innan af xD
Postat av: Felicia
åh, haha jag är typ timjangalning. timjan for life
Trackback